Byta TV box till VIP 4302

Telia VIP4302 använder TV koder. Innan du påbörjar bytet loggar du in på "mitt telia" och hämtar din identifikationskod och kontrollkod.

Innan du kopplar bort din gamla box tryck på Meny och gå till Inställningar. Gå till kanaler och radera användarkoder. När din gamla box visar loginbilden så kan du koppla bort den gamla boxen.

Koppla in den nya och logga in den nya. 

Om man inte loggar ut den gamla kan det leda till att koderna är låsta och ett meddelande på skärmen att man måste vänta minst 6 timmar visas. Om så är fallet kan man ringa 90200 och påskynda detta.

Om den gamla TV boxen var trasig och inte har fungerat alls på någta dagar eller om den gamla boxen varit strömlös mer än 6 timmar brukar den nya boxen loggas in utan att först logga ut.

I Telia Öppen Fiber och Fiberföreningarna i Bengtsforstrakten kan TV-boxen kopplas i mediaomvandlarens port 2 (Gul) eller i Telias router. Om du har en egen router som inte kommer från Telia rekommenderar vi att du ansluter TV-boxen i mediaomvandlarens port 2. (Gul)

Telia har en bra guide för byte som berättar allt som vi inte tagit upp här. Den länkar vi nedan.

Gå till Telias installationsguide
Design av Bloms IT 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram